CV de Scheerkwasten
Postbus 1738
5602 BS Eindhoven    
Bank: NL44 INGB 0003 4250 74
Welkom op de website van CV De Scheerkwasten. Een bijzondere Lampegatse carnavalsvereniging met een eigen identiteit en nauw verbonden aan de Eindhovense voetbalvereniging SV Woenselse Boys. De voetballers richtten de carnavalsvereniging al in 1963 op. Een naam was snel gevonden, want het huidige Woenselse Boys startte in 1929 onder de naam VV de Scheerkwasten. Dit omdat de voetbalclub was opgericht bij kapper Van Kessel in de Woenselse Lijmbeekstraat. In de eerste Raad van Elf waren vertegenwoordigers uit alle geledingen van de voetbalclub te vinden. Elk enthousiast lid kon tot de Raad toetreden. Dit criterium is nu nog steeds van kracht.

We hebben jarenlang één carnavalsbal georganiseerd. Nu zijn dit er al drie; de Prinswisseling, het Kwakkersbal en het Scheerkwastenbal. Steeds meer mensen hebben daardoor de weg gevonden naar de residentie van CV De Scheerkwasten. Evenals vele bevriende carnavalsverenigingen. Sinds 2003 is onze vereniging aangesloten bij de stichting Federatie Eindhovens Carnaval en ontvangen we jaarlijks de Stadsprins van het Lampegat.

Graag leveren wij onze bijdrage om de cultuur rond Carnaval in leven te houden. Tot het genoegen van onze bezoekers, maar ook onze Dorstlustige Hoogheid, zijn Raadsleden en het bestuur. Wij nodigen u van harte uit bij onze carnavalsactiviteiten.
Naam:
E mail:
Telefoon:
Bericht:
Click for new image